כאן הקנייה בטוחה
כאן הקנייה בטוחה
2023-04-16T09:37:33+03:00

תשמעי סיפור (אמיתי!!)-

כבר שבועיים בעלי אומר לי שהוא חייב לקחת את האוטו למוסך כי הוא עושה רעשים שלא נשמעים לו טוב, אבל- אתם יודעים איך זה- כל עוד האוטו נוסע העניין יכול לחכות.. שבוע שעבר בעלי שאל אותי אם אני יכולה לקחת את הרכב שלו למוסך ביום ראשון אבל בסוף החליט שהעניין יכול לחכות ליום שישי כדי להקל עליי ולחסוך לי את הביקור במוסך..

נחשו מה קרה ביום חמישי? נכון- האוטו שווק חיים!

כשביקשתי מבעלי להסביר לי מה היתה הבעיה הוא אמר לי- המנוע פשוט נפל 

הגיע גרר והאוטו סוף סוף הגיע למוסך... הטיפול היה מאוד נרחב לצערנו והמוסכניק הסביר שהיה צריך להחליף את המתלים של המנוע ולסדר עוד כמה דברים שהוא גרר יחד איתו בדרך למטה..

כשבעלי סיפר לו שחשבנו להגיע למוסך ביום ראשון ודחינו את העניין הוא אמר שרוב רובו של הנזק (גם לרכב וגם לארנק) יכל להחסך אם היינו מגיעים בתחילת שבוע..

האמת- לא ידעתי שגם למכוניות יש בעיות צניחה.. 

אבל כל (או לפחות רוב) הנזק וכאב הראש והלב יכל להחסך אם היינו מטפלים בבעיה כשהיא עוד קטנה- אבל תכלס זה בעצם הקושי העיקרי במניעה..

מניחה שכבר הבנתם לאן אני חותרת- 

צניחה של אברי האגן בד"כ מתחילה ללא סימפטומים ולצערי יש לה נטייה ללכת ולהחמיר אם לא מטפלים בה בזמן.. אחד מגורמי הסיכון העיקריים לצניחה הם הריון ולידה ולכן מומלץ לגשת למוסכניקית מורשית לעניינים אלו (כמוני) שנקראת פיזיותרפיסטית רצפת אגן אחרי הלידה ולהבדק- היא תבדוק שהמנוע במקום, המתלים חזקים דיים ובכלל שאת יודעת להניע (או להתניע) את גופך באופן שלא מעודד צניחה ושאת אכן יודעת לכווץ ולשחרר את שרירי רצפת האגן שלך נכון.

אז גם אם אינך חווה בעיות שנראות לך קשורות לרצפת האגן מומלץ לבצע טיפול 10,000 ולגשת להבדק..

האמת, שלפחות בתחום שלי המניעה לא דורשת התגייסות גדולה והיא פשוטה יחסית לביצוע!

כדי שתוכלי להתחיל להתייחס ולמנוע- השלב הראשון שעליך לצלוח הוא מודעות.. בשורות הבאות אנסה לעזור לך להעלות קצת את ההבנה והמודעות לרצפת האגן ולתפקיד שלה בהקשר של צניחה..

בתוך האגן מסתתרות להן 3 מערכות תפקודיות שלא עובר יום שאנחנו לא משתמשות בהן!

אני מדברת על מערכת השתן, מערכת המין ומערכת העיכול.

ואם אני רוצה להיות מדויקת יותר אז אני מתכוונת לשלפוחית השתן, לרחם והנרתיק ולרקטום ופי הטבעת.

כל האיברים האלו ממוקמים באגן ונתמכים ע"י רצועות ושרירי רצפת האגן שלנו- כאשר הרצועות או השרירים האלו נחלשים- ויש להם המון סיבות טובות להחלש- כמו הריון ולידה או שינויים הורמונליים, האיברים הנמצאים באגן עלולים לשנות את מקומם. השרירים והרצועות שאמורים לתמוך ולעגן את אברי האגן לא מצליחים לעמוד בעומס וכך מתחיל תהליך של צניחה של אחד או יותר מאברי האגן.. 

יש המון סיבות שיכולות להיות הגורם לצניחה וההגיון אומר שבד"כ זה יהיה שילוב של כמה גורמים יחד.. מה למשל? גנטיקה, הרגלים מסויימים, ויסות לחצים לקוי באזור הבטן, מחלות המערבות קשיי נשימה, משקל עודף וגם הריון ולידה..


כאשר איבר בגוף משנה את מקומו יכולים לצוץ סימפטומים שונים- או שיהיה שינוי בתיפקוד האיבר או שנרגיש שינוי מכאני של משהו לא במקום ולכן נשים שסובלות מצניחה לרוב מתלוננות על הרגשה "לא אסופה" או של כובד באזור הנרתיק, אם הצניחה בדרגה חמורה אז ניתן אף להרגיש את האיבר הצנוח מבצבץ החוצה מהנרתיק. בנוסף יכולות להיות תלונות הקשורות בשליטה על מתן שתן או צואה.

הסטטיסטיקה מדברת על 50% מהנשים שילדו פעם אחת לפחות שסובלות מצניחה בדרגות חומרה שונות. זה אומר שאחת מכל שתי נשים שילדו סובלת מצניחה.. זה המון! כאן חשוב להדגיש שצניחה בדרגה 1או 2 לרוב אינה מורגשת וניתנת לטיפול פשוט ועם הדרכה נכונה ניתן למנוע החמרה של הצניחה בהמשך. 

הבעיה היא שמאחר ואין סימפטומים בדרגות הקלות של צניחה הרבה נשים בטוחות שהכל בסדר ברצפת האגן שלהן ולא עושות כלום על מנת למנוע החמרה במצבן. לכן אני ממליצה לכל אישה לגשת לטיפול אצל פיזיותרפיסטית לרצפת אגן כדי לאבחן את מצב רצפת האגן שלה ולקבל כלים והדרכה להתנהלות נכונה כדי למנוע מצב של צניחה בעתיד או החמרה של צניחה קיימת.

אני יודעת איך זה- קודם הילדים, הבעל, העבודה, אפילו הרצפה הכביסה והכלים ורק אז את.. אני מזמינה אותך לשנות קצת את הסדר- כי אשה בריאה היא אמא טובה יותר, רעיה טובה יותר, עובדת טובה יותר ומנהלת משק בית טובה יותר! פרגני לך ולגופך טיפול שכולו מתעסק בך, בנשיות שלך, בבריאות שלך..

הרבה נשים שואלות אותי-האם אפשר להחזיר צניחה למקום? האם המצב הפיך?

וזו התשובה שלי לרוב-

צניחה של אחד מאברי האגן יכולה לגרום להרגשת כבדות או הרגשה "לא אסופה" בעיקר אחרי עמידה ממושכת או מאמץ. בנוסף יכולה לגרום לקושי בהתרוקנות או לדליפה של שתן או צואה

בגדול, צניחה זו רקמה שלא עומדת בעומס המופעל עליה.. 

אז מה עושים?

הטיפול הפיזיותרפי בצניחה מתמקד בהדרכה לעבודה נכונה עם הגוף בשגרת היום יום, התאמת תרגול או אימון בטוח על מנת לא להחמיר את הצניחה וחיזוק שרירי רצפת האגן על מנת להפחית את הסימפטומים ולמנוע החמרה של הצניחה

חשוב לי להדגיש.. הגוף שלנו צריך תנועה כדי להתקיים, אני פוגשת המון נשים שמפחדות לזוז כדי לא להחמיר את הצניחה. אבל חוסר תזוזה הוא מסוכן יותר! חשוב לזוז תוך התחשבות ביכולת של הגוף ושל רצפת האגן לשאת בעומס המופעל עליה ולעלות אותו בהדרגה- כי רק ככה הגוף מתחזק.. עקרון ההדרגתיות הוא קריטי פה. 

לפעמים התרגול יהיה בתנוחה הפוכה כך כל מה שנדרש מהשריר הוא תנועה בלי התנגדות או משיכה של כוח הכובד.. 

האמת שאני אוהבת להמליץ על תרגול בתנוחה הפוכה מאחר וזה תרגול יחסית בטוח לרצפת האגן שמאפשר יותר תנועה באזור לא רק לנשים שסובלות מצניחה.. זה תרגול שונה מהמוכר, מאתגר ומרענן ויש בו גם יתרונות כמו זרימת דם לראש ולמוח

צירפתי לך פה כמה אפשרויות לתנוחות הפוכות שאני אוהבת..